De Groene Kreken: thuisbasis voor Poeldijker Peter van Dijk

By 3 oktober 2016 Nieuws
hoofd-bij-de-groene-kreken-peter-en-helma-van-dijk

Peter van Dijk is geboren en getogen in Poeldijk. Voor hem een uitstekende reden om in Poeldijk te blijven. Sterker nog: zijn nieuwe huis in De Groene Kreken kan hij bijna zien vanaf de eerste etage van zijn huidige woning, schuin tegenover de Brede School. Wat bracht hem en zijn vrouw Helma ertoe om toch de stap te zetten naar een nieuwbouw twee-onder-een-kapwoning?

‘We hebben nu niet zoveel tuin. Wél twee terrassen, maar we hebben toch graag meer buitenruimte. Bovendien wilde mijn vrouw al langere tijd een keuken met een kookeiland, iets wat niet is te realiseren in het huis dat we nu hebben. Verder hebben we nu een huis met veel ruimte; daarvoor hoefden we niet zo nodig weg’, vertelt Peter. We hebben alle plussen en minnen van ons huidige huis op een rij gezet en vervolgens de diverse projecten en woningtypen bekeken en overwogen, maar bijna overal zaten haken en ogen aan. Met name de uitbreidingsmogelijkheden waren te beperkt voor ons. Behalve bij de tweekapper in De Groene Kreken; daar kon zelfs de garage worden uitgebouwd! Die ruimte hebben we echt nodig voor onze fietsen en motoren!’ ‘

Peter en Helma van Dijk zijn nét bij aannemer Weboma geweest om de opties te bespreken. ‘We laten alle uitbreidingen uitvoeren die mogelijk zijn bij dit huis. Dan nog komen we in totaal op 13 m2 minder uit dan we nu hebben. Dat is het enige minpunt, maar dat is te overzien’, lacht Peter.

Zoals eerder gezegd, is Peter een echte Poeldijker. En dus zelfs al een échte ‘Groene Kreker’. ‘De kleinschaligheid van De Groene Kreken bevalt ons prima. En de ruime opzet van de wijk. Maar hoewel we maar een paar deuren verder verhuizen en er veel hetzelfde blijft, ben ik blij als alle bouwperikelen straks voorbij zijn en we weer lekker gesetteld zijn. In onze vertrouwde buurt en ons nieuwe huis’.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.