Een mooi groen Krekenpark in Poeldijkerhout (Poeldijk)

By 13 april 2017 Nieuws
voor + vervolg Krekenpark Poeldijkerhout De-Kreken-Final-290317-B-web-3

Grenzend aan De Hoven (fase 1 en 2) komt het Krekenpark: een park waar wat te beleven is. Het is een ideaal park om mensen uit de buurt te leren kennen, te spelen, hard te lopen of lekker op een bankje te zitten. Eén van de ideeën is om een uitdagende glijbaan en zelfs een kabelbaan te maken. Daarnaast is het water heel spannend voor de wat oudere kinderen: stap maar in je roeibootje en vaar het Westland in. De twee ‘waterlussen’ met minder diep water, zijn weer meer geschikt voor de jongere kinderen.

Aan de Paul Captijnlaan komt het Heuvelpark dat dient als groene buffer/geluidswal naar de weg. Hierop zien wij leuke sportvoorzieningen in de toekomst (hardloopbaan/skate park etc) In de wijk komt zowel boezem- als polderwater; vanuit de wijk is open vaarwater bereikbaar.

Er zijn drie speelplekken ontworpen met elk een ander thema: ‘huisje-boompje-beestje’, ‘varen’ en ‘samen spelen’. De eerste, voor de jongste kinderen, ligt in De Hoven. De kleintjes kunnen bij de speeltoestellen hun eigen verhalen en spelletjes verzinnen. Ook aan het groen is wat te ontdekken: overal is gezocht naar bomen met wat extra’s: in bloei, in kleuren en naar diversiteit in beplanting.  De realisatie van de eerste speelplek en het eerste groen gaat ongeveer gelijk op met de bouw van de huizen zodat de bewoners er snel van kunnen profiteren.

Meer informatie over het groen in Poeldijkerhout: www.poeldijkerhout.nl

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.