Eerste groenontwerp Park Sonnehoeck Kwintsheul

By 3 oktober 2016 Nieuws
hoofd-bij-kwintsheul-ontwerp-groene-gebieden-park-sonnehoeck

Park Sonnehoeck is een uitgestrekte locatie die wordt verbonden door de watergangen van De Gantel en De Holle Watering. Aan de zuidzijde van het gebied, beginnend bij de historische druivenkwekerij, begint de ecologische zone; een mooi groen park van 25 meter breed, dat het groen de nieuwe woonbuurt in brengt. Het park leent zich bij uitstek in te wandelen of in te spelen. Bureau R.I.E.T. heeft begin september een eerste schetsontwerp van de invulling van de groene gebieden in Park Sonnehoeck gepresenteerd aan OBWZ.

Lekker struinen
De eerste schetsen voor de groene gebieden in Park Sonnehoeck laten recreatiemogelijkheden zien voor jong en oud. Zowel voor de kleintjes tot ongeveer zes jaar als voor de wat oudere kinderen zijn er allerlei speelmogelijkheden bedacht. Denk aan heel traditionele speeltoestellen als een schommel, een glijbaan en een wip, maar ook een trekpontje, stapstenen in het (ondiepe) water of een wiebelbrug. Op diverse plekken zijn bovendien zogenoemde struinpaden ingetekend, waar uw (klein)kinderen van alles in het groen kunt ontdekken. En waar u zelf kunt wandelen natuurlijk.

Groen wonen
De schets van R.I.E.T. zal in de komende weken worden afgerond. Het uitgangspunt is om de aanleg van de eerste groengebieden mee te nemen bij het woonrijp maken De Ranken. De eerste bewoners kunnen dan na een paar maanden al genieten van het nieuwe Park Sonnehoeck.

bij-kwintsheul-ontwerp-groene-gebieden
bij-kwintsheul-ontwerp-groene-gebieden-sonnehoeck-2

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.