Gebiedsvisie De Duinen in de maak

By 24 november 2015 Nieuws

Op diverse plekken in De Duinen, het gebied van Monster-noord (Molenslag) tot aan de grens met Den Haag (Orberlaan), zijn de ontwikkelingen druk gaande. De gebieden Santhorsthof, Madewater en Schelpenduin zijn het meest concreet; daar staan zelfs al de eerste vrijstaande villa’s. Maar ook voor Molenslag, Watergat en voor Monster-noord liggen wat plannen op de plank. OBWZ werkt nu aan een visie voor de rest van het gebied, zodat op basis daarvan de diverse bestemmingsplanprocedures kunnen worden opgestart.

Kwaliteiten van het gebied
Het gebied grenst aan zowel een duingebied als een poldergebied maar ook aan lommerrijke landgoederen. Bij het opstellen van de gebiedsvisie wordt onder meer gekeken naar deze kwaliteiten die we zeker willen bewaren, naar de potentiële doelgroepen die hier graag zouden willen wonen en natuurlijk naar ontsluitingen en sferen die goed passen.

Klankbordgroep
In de nieuwsbrief van februari/maart 2016 hopen wij er meer over te kunnen vertellen en zullen we ook een klankbordgroep organiseren om de input van omwonenden in de visie te verwerken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.