Groenontwerp Park Sonnehoeck in Kwintsheul bijna klaar

By 7 februari 2017 februari 10th, 2017 Nieuws
vervolg Groengebied Park Sonnehoeck
Vervolg Groengebied Park Sonnehoeck2

Park Sonnehoeck dankt zijn naam onder meer aan het groene karakter van de wijk: groene speelplekken en boomrijke zones liggen verspreid over de hele wijk. Aan de zuidkant van het gebied, beginnend bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, begint de ecologische zone; een mooi groen park van maximaal 25 meter breed, dat het groen de nieuwe woonbuurt in brengt. Liesbeth van Rijnsbergen van Adviesburo R.I.E.T., ingenieursbureau voor ruimtelijke inrichting, ontwierp in opdracht van OBWZ een groenplan dat voor alle nieuwe bewoners in de wijk aantrekkelijk is.

Zowel voor de kleintjes tot ongeveer zes jaar als voor de wat oudere kinderen zijn er allerlei speelmogelijkheden bedacht. Denk aan heel traditionele speeltoestellen als een schommel, een glijbaan en een wip, maar ook een trekpont, stapstenen in het (ondiepe) water of een wiebelbrug. Op diverse plekken zijn bovendien zogenoemde struinpaden ingetekend: avontuurlijke en natuurrijke plekken waar van alles in het groen ontdekt kan worden.

Het ontwerp van R.I.E.T. wordt binnenkort definitief gemaakt. Het streven is om de groengebieden ter hoogte van het eerste woonbuurtje voor een groot deel klaar te hebben wanneer de eerste woningen daar worden opgeleverd. De aanleg van het park in het midden van de wijk start naar verwachting eind 2017 of begin 2018.

Kijk op www.parksonnehoeck.nl voor meer informatie over de wijk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.