Hoe komt Watergat eruit te zien?

By 24 september 2015 september 25th, 2015 Nieuws
Watergat klankbordgroep september 2015
Watergat2

Hoe komt Watergat (Monster) eruit te zien?
Aan de oostkant van de Molenslag, het zogenaamde Watergat, maakt OBWZ samen met de klankbordgroep, bestaand uit omwonenden, toekomstige gebruikers en inwoners van Monsterplannen voor circa 140 woningen. De klankbordgroep praat mee over het stedenbouwkundig plan, het invullen van water en openbare ruimte, architectuurstijlen en woningtypen.

Drie thema’s voorgelegd
Inmiddels is de klankbordgroep voor Watergat twee keer bij elkaar gekomen. In de eerste sessie is besproken wat er in het gebied leeft. Naar aanleiding van de eerste sessie heeft stedenbouwkundig Bureau Kroner architecten diverse modellen gemaakt voor de verkaveling: een dorps thema, een kassenthema en een duinpanthema. Tijdens de tweede avond zijn alle voors en tegens van deze verschillende thema’s besproken. Samen met deze groep van betrokken bewoners heeft OBWZ gekeken wat we wél en wat juist niet wensen op deze plek.

Van rijwoningen tot seniorenbungalows
De reacties waren enthousiast en geven een duidelijke richting aan. Zoals het er nu uit ziet, zal er een zeer divers woningbouwprogramma komen met bijvoorbeeld twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, seniorenbungalows en appartementen. De klankbordgroep komt in oktober nogmaals bijeen. Daarna gaat OBWZ op basis van alle reacties de plannen verder uitwerken. De start verkoop zal naar verwachting in de zomer van 2016 plaatsvinden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.