Jantine-de-Munnik

Vragen op het gebied van ruimtelijke zaken? Jantine weet ‘t!

Vanuit de gemeente Westland wordt stedenbouwkundige Jantine de Munnik één dag per week ingehuurd door OBWZ. “Bij de gemeente heb ik dezelfde functie. Daar ben ik opdrachtgever en toets ik plannen. Hier zit ik meer aan de initiatiefkant. Een heel interessante afwisseling dus. Wat het nog leuker maakt, is het team waarmee ik werk. De dynamiek geeft mij energie.”

Energie die Jantine goed kan gebruiken, want naast haar drukke baan springt ze graag op de fiets om de buitenranden van Rotterdam te verkennen. Daarbij hockeyt ze elke zondag en fotografeert ze graag gebouwen en de omgeving.

“Bij OBWZ ben ik het manusje-van-alles op het gebied van ruimtelijke zaken. Ik begeleid bureaus met het maken van stedenbouwkundige- en beeldkwaliteitsplannen. Daarbij adviseer ik bij het maken van de inrichtingsplannen op hoofdstructuur, maar denk ik ook bijvoorbeeld mee over de plaats van de straatverlichting en soort hagen. Als het dan uiteindelijk tijd is om de plannen juridisch te verankeren in een bestemmingsplan kijk ik ook altijd even mee. Verder ben ik er als er via de verkoopadviseur vragen van kavelkopers zijn.”

Op dit moment verdiept Jantine zich in de visie die we voor de Duinen (het gebied tussen Monster en Den Haag ) gaan maken. Er worden randvoorwaarden opgesteld en daar gaat een extern bureau straks mee aan de slag. “Samen met collega’s bepaal ik welk bureau er door mag om het voorstel uit te werken. Ja, mijn werk is echt heel afwisselend en verveelt het nooit.”