Jeroen-de-Jong

Jeroen de Jong zorgt voor een kloppende grondexploitatie

“Ik ben gebiedseconoom. Dat is een breed begrip. Bij OBWZ houd ik me als financieel manager bezig met de grondexploitatie. Erg uitdagend. Wat er onder aan de streep staat is medebepalend voor het succes van de gebiedsontwikkeling.”

Aan het woord is Jeroen de Jong. Vanuit ontwikkelaar BPD wordt hij één dag per week ingehuurd door OBWZ. Jeroen stelt de financiële kaders op en maakt de begroting. Ten aanzien van de te maken grondkosten en gewenste grondopbrengsten laat hij zich adviseren door externe partijen en heeft hij veel overleg met allerlei collega’s. Als de kaders er liggen, bewaakt hij deze en stuurt hij bij waar nodig.

Jeroen werkt nu een jaar of drie bij het OBWZ-team. “Hartstikke leuk om te zien hoe gemeente en commercie elkaar ontmoeten in een gezamenlijk bedrijf. Hierdoor ontstaat een heel interessante dynamiek.”

Met een vrouw, twee kinderen en de Rotterdam Marathon in het vooruitzicht komt Jeroen wel eens tijd te kort. “Ja, maar ik geniet van alles! En met hardlopen maak ik mijn hoofd heerlijk leeg.”