Leo-van-de-Leur

Maak kennis met locatiemanager Leo van de Leur

“De afgelopen vijf jaar is er veel veranderd bij OBWZ. Inhoudelijk, maar we hebben er ook veel leuke nieuwe collega’s bij gekregen die allemaal hun eigen expertise inbrengen. De samenwerking is erg prettig en dit leidt tot mooie resultaten. Daar ben ik heel blij mee!” Enthousiast vertelt Leo over zijn werk bij OBWZ.

Via BPD wordt hij 2,5 dag per week ingehuurd als locatiemanager. De verschillende gebieden in de Westlandse Zoom zijn verdeeld over de twee locatiemanagers; vanuit de gemeente wordt Marcel Schouten als locatiemanager ingehuurd. Leo heeft onder andere Poeldijk Dorp in Poeldijk onder zijn hoede. “Voorheen hield ik mij bezig met de ontwikkeling van de woningbouwplannen, nu meer met de totale gebiedsontwikkeling. Zó mooi om voor een ‘witte vlek’ een fraai stedenbouwkundig plan met een mooi beeldkwaliteitplan te maken.”

“Als locatiemanager ben ik mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitplan. Dit begint bij het contracteren van een extern stedenbouwkundige bureau. Daarna maken we samen een plan dat als tender wordt uitgezet naar de ontwikkelaars. Ons doel is natuurlijk om iets heel aantrekkelijks neer te zetten, waar ontwikkelaars enthousiast van worden. Als er een partij gekozen is, gaan we over tot contractvorming en de uitgifteovereenkomst. Daarna draag ik het stokje over aan de projectleider, die de uitvoerende zaken begeleidt.”

Als Leo niet werkt, besteedt hij graag tijd aan zijn vrouw, drie kinderen én aan sporten. “Ik ben een sportfanaat. Binnenkort loop ik met BPD de Golden 10 en fiets ik mee in de Amstel Gold Race, een tourrit. In april begin ik ook weer met tennis. Eigenlijk doe ik nu te veel, maar ik vind het te leuk!”