Midden in een groene wijk

Park Sonnehoeck ligt tussen de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, het Groene Pad en de Poeldijkseweg en kenmerkt zich door een natuurrijk karakter. Het is een uitgestrekte locatie die wordt verbonden door de watergangen van De Gantel en De Holle Watering. Dit is de ecologische zone die begint bij de historische druivenkwekerij en tussen de woningen van De Ranken fase 2 en fase 3 door kronkelt. Ook in de wijk is op diverse plekken groen aangebracht zodat overall een mooie groene wijk ontstaat.
Ontdek Park Sonnehoeck

Het park in Park Sonnehoeck

De ecologische zone is het park in Park Sonnehoeck: een mooie waterpartij, omzoomd door groen. Het park is zo’n 250 meter lang en 14 tot 30 meter breed. Het park leent zich bij uitstek in te wandelen of in te spelen. Er komen allerlei natuurlijke speelmogelijkheden voor kinderen van verschillende leeftijden.

Lekker struinen

Zowel voor de kleintjes tot ongeveer zes jaar als voor de wat oudere kinderen zijn er allerlei speelmogelijkheden bedacht. Denk aan heel traditionele speeltoestellen als een schommel, een glijbaan en een wip, maar ook een trekpontje, stapstenen in het (ondiepe) water of een wiebelbrug. Op diverse plekken zijn bovendien zogenoemde struinpaden ingetekend. waar uw (klein)kinderen – of u zelf natuurlijk – van alles in het groen kunt ontdekken.

Groen wonen

De contouren van het park zijn al heel duidelijk zichtbaar; de aanleg van ‘het park’ loopt gelijk op met het woonrijp maken van De Ranken fase 2 en fase 3. Bij de oplevering van de laatste woningen in De Ranken is naar verwachting ook het groene middengebied mooi aangelegd.

Park_Sonnehoeck_voor_social_media