Niersman en Ouwehand ontwikkelen Poeldijkerhout fase 1

By 24 november 2015 Nieuws

OBWZ heeft de combinatie van Niersman-Ouwehand geselecteerd als winnaar voor de ontwikkeling van het eerste woonbuurtje in Poeldijkerhout. ‘We waren erg onder de indruk van de inzendingen van alle vier de ontwikkelaars’, aldus Barbara Wassenaar, projectdirecteur van OBWZ. ‘Maar Niersman-Ouwehand heeft zich onderscheidend gepresenteerd met een sterke marktvisie, huizen die ook naar ons idee perfect aansluiten op de vraag én een goede prijs.’

Dorpse jaren ’30-stijl
Bouwbedrijf Niersman BV en Ouwehand Bouw Groep BV namen architectenbureau van Manen in de arm om de gezamenlijke visie op de stedenbouw en architectuur vorm te geven. In deze eerste fase, ter hoogte van de Dijkpolderlaan, komen volgens hun plan circa 60 woningen in een gevarieerde en dorpse jaren ’30-stijl met veel details: diverse typen eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande huizen. De parkrand, het waterlint en het binnengebied hebben elk een eigen karakter en passen tegelijkertijd qua architectuur erg goed bij elkaar. Een eerste indruk van de woningen in de eerste fase van Poeldijkerhout krijgt u op www.poeldijkerhout.nl.

Voorjaar 2016 in verkoop
De planning is dat OBWZ nog dit jaar de ontwikkelovereenkomst tekent met Niersman-Ouwehand, zodat de uitwerking van het plan snel opgepakt kan worden. De verwachting is dat de eerste woningen in het voorjaar van 2016 in verkoop zullen gaan.

De Kreken (1) vervolgpagina vogelvlucht Niersman Ouwehand

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.