OBWZ brengt groen in het wonen

By 24 november 2015 november 26th, 2015 Nieuws
BLOK-R-boven-4

Naast het maken van woongebieden is het aanleggen van groen op de voormalige kassenlocaties die onderdeel zijn van De Westlandse Zoom een belangrijke opgave van OBWZ. De groengebieden maken deel uit van belangrijke ecologische routes van het binnenland naar de kust. Hier is al een aantal mooie fietsverbindingen aangelegd. Onze insteek is het groen zó in te passen in de woonwijken dat er zo veel mogelijk mensen van kunnen profiteren.

Het park in Park Sonnehoeck
In Park Sonnehoeck loopt de ecologische zone dwars door de wijk. Op dit moment maken we een ontwerp voor het inrichtingsplan van dit groengebied: een centraal park waar het goed toeven is. We streven ernaar om het park bij De Ranken tegelijk met de eerste woningen te realiseren. Voor meer informatie over de ecologische zone in Park Sonnehoeck kijkt u op www.parksonnehoeck.nl

Water en groen in Poeldijk
In Poeldijkerhout (De Kreken, Poeldijk) komt veel water en groen. Ook in het midden van deze wijk komt een parkgebiedje met allerlei functies. Op de laatste inloopavond hebben veel mensen al meegedacht over de functies. Aan de kant van de Paul Captijnlaan willen we een geluidswalpark aanleggen, bijvoorbeeld met het sport en beweging.  Ook hier zoeken we input van wat er nog nodig is op deze plek. Wilt u meedenken? Houd de websites www.poeldijkerhout.nl en www.facebook.com/poeldijkerhout in de gaten!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.