OBWZ en Niersman Ouwehand tekenen ontwikkelovereenkomst fase 1

By 14 december 2015 Nieuws

Donderdag 10 december ondertekenden Mark Niersman (Bouwbedrijf Niersman BV) en Peter Ouwehand (Ouwehand Bouw Groep BV) de overeenkomst met Wim de Haas en Gobert Beijer (OBWZ) voor de ontwikkeling van de eerste fase van Poeldijkerhout. Niersman-Ouwehand verwacht al in het voorjaar de woningen in verkoop te kunnen brengen.

Ontwikkeling fase 1 kan van start!
Donderdag 10 december hebben Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ), Bouwbedrijf Niersman BV en Ouwehand Bouw Groep BV de overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de eerste fase van de locatie Poeldijkerhout (De Kreken 3, Poeldijk). De combinatie Niersman-Ouwehand is als winnaar geselecteerd uit vier partijen die een voorstel hebben ingediend voor de invulling van de eerste woonbuurt. “We waren erg onder de indruk van de inzendingen van alle vier de ontwikkelaars’, aldus Barbara Wassenaar, projectdirecteur van OBWZ. ‘Maar Niersman-Ouwehand heeft zich onderscheidend gepresenteerd met een sterke marktvisie en huizen die ook naar ons idee perfect aansluiten op de vraag.”

Gezinswoningen met dorps karakter
De eerste fase van Poeldijkerhout ligt ter hoogte van de Dijkpolderlaan, achter de Dr. Weitjenslaan, in het noordoosten van Poeldijk. Voor deze locatie heeft de combinatie Niersman-Ouwehand in nauwe samenwerking met architectenbureau Van Manen circa 60 woningen ontwikkeld in een gevarieerde en dorpse jaren ’30-stijl met veel details. De parkrand, het waterlint en het binnengebied hebben elk een eigen karakter en passen tegelijkertijd perfect in het totaalbeeld én bij de omgeving. In de eerste woonbuurt van Poeldijkerhout komen diverse typen eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande huizen. De koopsommen voor de woningen variëren naar verwachting tussen de (circa) € 250.000 en € 500.000 v.o.n.

Planning
Nu de ontwikkelovereenkomst geformaliseerd is, pakt de combinatie Niersman-Ouwehand de verdere uitwerking van de eerste fase van Poeldijkerhout snel op. De verwachting is dat volgende maand meer informatie over de woningtypen beschikbaar is, onder meer via een eigen projectwebsite. Volgens planning gaan de eerste woningen in het voorjaar van 2016 in verkoop.

Groen en waterrijk wonen in Poeldijkerhout
De nieuwe wijk Poeldijkerhout ligt tussen de Dr. Weitjenslaan, Dijkpolderlaan, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en Verburghlaan. Aansluitend aan de dorpskern van Poeldijk en dichtbij de uitvalswegen naar Naaldwijk, Wateringen, Den Haag en Rijswijk.

Poeldijkerhout wordt een wijk met een groen karakter: ruime voor- en achtertuinen, veel openbaar groen én twee parkjes: langs de Paul Captijnlaan komt een brede groenzone en ook midden in de wijk komt een ecologische zone van circa 25 meter breed die als parkje wordt ingericht. Ook water krijgt een duidelijke plek in de nieuwe wijk: het water wordt als het ware om de wijk heen getrokken en het karakteristieke Poeldijkse krekenlandschap komt op diverse plaatsen in de wijk terug.

In Poeldijkerhout worden gefaseerd zo’n 180 woningen gebouwd in verschillende typen. Het plan omvat voornamelijk rijwoningen, maar er komen ook twee-onder-een-kapwoningen en een aantal vrijstaande huizen. Vanuit de gesprekken met omwonenden en belangstellenden bleek dat daar de meeste vraag naar is. Meer informatie over dit plan is te vinden op www.poeldijkerhout.nl en www.facebook.com/poeldijkerhout.

De Westlandse Zoom
Poeldijkerhout wordt gerealiseerd in De Kreken, één van de vier deelgebieden binnen De Westlandse Zoom. Opvallend voor dit Poeldijkse woongebied is de aanwezigheid van veel groen en water, zorgvuldig afgestemd op de wensen van direct omwonenden en toekomstige bewoners. De Westlandse Zoom is een ontwikkeling van OBWZ, een samenwerking tussen Gemeente Westland en BPD Ontwikkeling B.V.

ondertekening-OBWZ-Niersman-Ouwehand

Van links naar rechts: Barbara Wassenaar (projectdirecteur OBWZ), Marcel Schouten (locatiemanager OBWZ), Peter Ouwehand (directeur Ouwehand Bouw Groep BV), Mark Niersman (directeur Bouwbedrijf Niersman BV), Wim de Haas (statutair directeur OBWZ namens BPD Ontwikkeling B.V.) en Gobert Beijer (statutair directeur OBWZ namens Gemeente Westland) toasten op een mooie eerste woonbuurt in Poeldijkerhout (Poeldijk).

Poeldijkerhout-06

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.