Plan Westmade (Monster) gepresenteerd aan klankbordgroep

By 23 juni 2017 april 19th, 2018 Nieuws
15-187_de-duinen-Westland_moodboard-Haagweg

Westmade is de werknaam voor de nieuwbouwlocatie, globaal gelegen tussen het tuinderspad tegenover strandopgang Schelpenpad in Monster en de Oorberlaan in Den Haag. Voor deze bijzondere plek zijn in de zomer van 2016 de eerste gesprekken gevoerd met een klankbordgroep, bestaande uit omwonenden, belanghebbenden en belangstellenden.

De eerste planopzet, mede tot stand gekomen door de inbreng van deze klankbordgroep, werd in oktober 2016 door stedenbouwkundig bureau OKRA gepresenteerd. In de loop van de maanden die volgden, is de opzet verder uitgewerkt aan de hand van diverse onderzoeksresultaten.

Op 15 juni jl. werd de stand van zaken van de zogenoemde vastewaardenkaart aan de klankbordgroepleden gepresenteerd. In deze kaart ligt de planopzet, onder meer de toegangswegen tot de wijk, het groen en het water, in grote lijnen vast. Met de opmerkingen die tijdens deze bijeenkomst zijn gemaakt, zal de vastewaardenkaart worden afgerond.

De planning is dat de bestemmingsplanprocedure voor Westmade in oktober 2017 zal worden opgestart. De verwachting is dat OBWZ dit najaar een eerste deelplan zal aanbesteden aan projectontwikkelaars en dat vervolgens de eerste woningen in het voorjaar van 2018 te koop zullen worden aangeboden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.