Poeldijk Dorp wordt steeds mooier

By 24 november 2015 november 27th, 2015 Nieuws

In Poeldijk Dorp is weer veel gebeurd én staat ons veel moois te wachten. Deze week leverden BPD en Weboma het rijtje woningen aan de Isidorusstraat op. OBWZ heeft de kabels en leidingen, verlichting en definitieve bestrating aangelegd. In december wordt gestart met het planten van bomen aan de Bergenhenegouwelaan en Isidorusstraat. Eind dit jaar gaat de keet van Weboma naast het trafogebouw weg; begin volgend jaar komt hier een mooi nieuw parkeerterrein.

Inloopavond voor het vervolg
Op basis van het plan zoals dat door de klankbordgroep is vormgegeven is een uitwerkingsplan voor deelgebied 4a en 5 en een voorontwerp-bestemmingsplan in procedure gebracht. In het uitwerkingsplan wordt de realisatie van circa 50 woningen mogelijk gemaakt. Ook is er langs de Poeldijksevaart ruimte opgenomen voor de aanleg van een centrale groenvoorziening met speelvoorzieningen. Het uitwerkingsplan ligt ter inzage tot en met 18 december 2015. Het voorontwerp-bestemmingsplan is het overkoepelende plan voor Het Dorp; dit bestemmingsplan vervangt een gedeelte van het huidige bestemmingsplan. Tot en met 28 december 2015 ligt dit plan ter inzage. De inloopavond op 26 november was erg druk bezocht; vooral door belangstellenden die de plannen nog eens wilden bekijken.

Plannen in te zien
Het uitwerkingsplan en het voorontwerp-bestemmingsplan voor Het Dorp zijn te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. De plannen zijn ook in te zien. Dit kan bij de consulenten van het Bedrijven en Omgevingscontactcentrum van de gemeente. Wilt u langskomen? Maakt u hiervoor dan eerst een afspraak via telefoonnummer 14 0174 of via consulenten@gemeentewestland.nl.

Nieuw woningaanbod
Ontwikkelaar BPD is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe woningen in Poeldijk Dorp: eengezinswoningen, herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen. De eerste schetsen van de architect staan op de projectsite www.poeldijkdorp.nl. U kunt zich op die site aanmelden als geïnteresseerde, dan ontvangt u van BPD bericht als er meer bekend is. De verwachting is dat de nieuwe woningtypen in het tweede kwartaal van 2016 in verkoop gaan.

Uw eigen huis bouwen
In Het Dorp is het ook mogelijk om zelf uw woning te bouwen: aan de Poeldijksevaart en de Rijsenburgerweg zijn twee vrije kavels te koop voor een heel aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie: www.poeldijkdorp.nl.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.