Groen wonen in Poeldijkerhout

Aansluitend aan Poeldijk, tussen de Dr Weitjenslaan, Dijkpolderlaan, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en Verburghlaan, ontwikkelt OBWZ Poeldijkerhout. Een hele nieuwe wijk met een groen karakter: ruime voor- en achtertuinen, veel openbaar groen, speelplekken én twee parken.

Ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom is de gebiedsontwikkelaar van dit gebied waar in totaal zo’n 500 woningen worden gerealiseerd. De verschillende buurten worden gefaseerd aangelegd.

Interesse in nieuw woningaanbod, schrijf u hier in voor de nieuwsbriefBlijf op de hoogte van de werkzaamheden

Woningen in aantocht in Poeldijkerhout

Deze wijk in aanbouw kenmerkt zich door het Westlandse, dorpse woonmilieu, waar grote behoefte aan is. De ontwikkeling  kent een gefaseerde aanpak. Er komen nog veel meer woningen aan. In totaal worden er zo’n 500 woningen gebouwd. Als gebiedsontwikkelaar bouwt en verkoopt OBWZ zelf geen woningen , dat doen de projectontwikkelaars.

Heeft u interesse in de verkoop van de volgende fase van Poeldijkerhout? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief. Zodra er een datum bekend is, vermelden we die daarin.

Op de planning: 

  • Project Van Buyten (fase 2) Ontwikkelingscombinatie Van Mierlo-Novaform ontwikkelt een vervolg op Van Buyten fase 1. Er komen 27 herenhuizen in diverse verschijningsvormen en groottes. De verkoop is in volle gang.
  • Project De Blauwe Kreken (fase 3 en 4) BPD ontwikkelt pal aan het water in Poeldijkerhout 21 nieuwe vrijstaande en geschakelde villa’s. Stuk voor stuk duurzaam, optioneel kunnen de woningen in  fase 3 helemaal levensloopbestendig worden gemaakt. De verkoop is in juni 2022 gestart. Op dinsdag 27 september start de verkoop van De Blauwe Kreken fase 4 met een brede keuze aan grondgebonden woningen.
  • Project Oliviers Kreek (nieuw) Eekhout Projecten ontwikkelt in Poeldijkerhout project Oliviers Kreek: 59 stijlvolle, riante hoek- en diverse typen tussenwoningen met ruimte voor 1 of 2 auto’s op eigen terrein. De koopsommen (indicatie) starten vanaf circa € 495.000,- v.o.n. De verkoop start naar verwachting in het najaar van 2022. Ook zijn er 2 zelfbouw kavels beschikbaar, gelegen aan vaar­water.

We gaan hier niet meer weg …

Waarom kies je voor wonen in Poeldijkerhout, wat vind je mooi aan de nieuwe wijk en waar zie je ook verbeterpunten. Wij vroegen het aan een van de bewoners van het eerste uur. Melissa Slinger woont sinds 2018 met haar man Tim en drie kinderen: Dani (12), Lieke (10) en Enzo (1) in een tussenwoning in deelplan De Hoven (fase 1) in Poeldijkerhout. Zij vertelt ons enthousiast waarom zij destijds vanuit Loosduinen gekozen heeft voor wonen in de Westlandse Zoom.

Fijn wonen in Poeldijk

Poeldijk is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Dichtbij en in het centrum zijn nieuwe huizen gebouwd die het dorp een impuls geven: veel jonge gezinnen komen graag in de gezellige dorpskern. In Poeldijkerhout woont u heerlijk buiten, aan de noordoostzijde van Poeldijk. Tegelijkertijd bent u ook zo op de uitvalswegen en in het centrum van Naaldwijk, Wateringen, Den Haag en Rijswijk.

De toenemende populariteit zorgt voor een groter voorzieningenaanbod. Voor de dagelijkse boodschappen gaat u naar de ambachtelijke winkels of de supermarkt in het dorp. Ook scholen, kinderdagverblijven en verenigingen varen wel bij de groei van Poeldijk.

Volop mogelijkheden voor sport en recreatie

Houdt u van sporten, dan zit u in Poeldijk goed: sportpark Verburch heeft overdekte hallen en mooie velden om bijvoorbeeld te handballen, voetballen, tennissen, turnen of fitnessen. Zelfs jeu de boulen kunt u hier! Het dorpse karakter van Poeldijk ziet u ook terug in de vele (sport)verenigingen. De scouting, ideaal voor ondernemende en avontuurlijke kinderen, is gevestigd op een steenworp afstand van Poeldijkerhout. Beweegt u liever in de buitenlucht, ook dan zijn er veel opties: binnen een kwartier fietst u naar de duinen en het strand of bijvoorbeeld het Haagse recreatiepark Madestein.