Rijksmonument Sonnehoeck goede buurman van Park Sonnehoeck (Kwintsheul)

By 3 oktober 2016 Nieuws
bij-kwintsheul-opening-monumentendag-barbara-2016

Het rijksmonument Sonnehoeck is ‘buurman’ van de nieuwbouwlocatie Park Sonnehoeck. Dat de relatie tussen de eigenaar van de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck en OBWZ goed is, blijkt uit het feit dat projectdirecteur Barbara Wassenaar werd gevraagd om namens OBWZ de Open Monumentendag bij Sonnehoeck te openen.

Wassenaar: ‘Ik ben trots op het rijksmonument Sonnehoeck, waar wij onze wijk Park Sonnehoeck naast kunnen bouwen. Het is een levend monument dat deze locatie een duidelijke meerwaarde geeft.’ Ook Sonnehoeck en haar vrijwilligers tonen een toenemend enthousiasme over de ‘buren’, nu steeds concreter wordt hoe het gebied en de woningen eruit komen te zien.

Druivenkwekerij Sonnehoeck zet de nieuwe wijk op de kaart. Park Sonnehoeck ontleent overduidelijk zijn naam aan de historische kwekerij. De aanwezigheid van authentieke gebouwen of zelfs een monument geeft meer sfeer aan een nieuwbouwwijk. OBWZ is dus blij dat de locatie Sonnehoeck een onderdeel is geworden van/centraal staat in de wijk. De oude fruitkwekerswoning en de druivenkassen zijn bepalend geweest voor de opzet van de eerste woonbuurt van het project, met de naam De Ranken, die in verkoop is bij Van Mierlo Bouw en Ontwikkeling.

bij-kwintsheul-opening-monumentendag-2016
bij-kwintsheul-opening-monumentendag-druivenverkoop
hoofd-bij-kwintsheul-opening-monumentendag-2016
bij-kwintsheul-opening-monumentendag

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.