Schelpenduin: populaire woonlocatie bij de duinen in Monster

By 3 oktober 2016 Nieuws
hoofd-bij-schelpenduin-villa-schelpenduin-monster_1
bij-schelpenduin

In de afgelopen weken is er veel gebeurd in Schelpenduin. Er zijn inmiddels acht kavels verkocht en nog een flink aantal onder optie. Ook in Santhorsthof, fase 1a in de Monsterse duinen, is weer beweging. Mensen nemen duidelijk weer stappen op de woonmarkt. Er zijn nog maar enkele kavels beschikbaar.

Extra onderzoeken
Over ongeveer twee weken wordt Schelpenduin geheel bouwrijp opgeleverd, enkele maanden later dan aanvankelijk gepland. Het oponthoud werd veroorzaakt door de verschillende bodemonderzoeken nodig bleken. De gemeente had nieuwe informatie verkregen over mogelijke blindgangers op de locatie. Er zijn gelukkig geen explosieven gevonden. Ook moest er vervuiling in de grond – van de kassen die vroeger op deze locatie stonden – worden verwijderd.

Bouwrijp opgeleverd
Volgende week wordt als laatste bouwrijpactiviteit de locatie nog geasfalteerd. Medio oktober wordt de grond gekeurd en zal de schoongrondverklaring kunnen worden afgegeven. De kopers van een kavel in Schelpenduin kunnen dan snel starten met bouwen.

Eerste burenborrel
Medio september hebben de toekomstige buren met elkaar kunnen kennismaken tijdens de eerste burenborrel. De opkomst was aanzienlijk, het enthousiasme groot. Erg leuk om te zien dat kopers en optanten ervaringen uitwisselen.

bij-schelpenduin-populaire-woonlocatie

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.