Initiatief vakantiepark Monster gepresenteerd aan raad

By 5 oktober 2015 Nieuws
Schets vakantiepark Monster

Vorige week heeft BPD, aandeelhouder van OBWZ, op de raadsinformatieavond bij Gemeente Westland een initiatief gepresenteerd voor een vakantiepark in Monster-noord. Dit initiatief heeft betrekking op luxe vakantiebungalows aan de Haagweg, ter hoogte van en aan de overkant van het verkoopcentrum van De Westlandse Zoom (Haagweg 33D1). Deze gronden zijn momenteel eigendom van OBWZ.

Recreatief wonen

Op de planlocatie ligt nu een tuinbouwbestemming (kassen). OBWZ is van mening dat het plan voor recreatief wonen beter aansluit op de geplande woonomgeving dan kassen op deze locatie. Dit initiatief past naar ons idee ook binnen de nota recreatie en toerisme van Gemeente Westland. Uit marktonderzoek blijkt dat er nu en in de komende jaren veel vraag is naar luxe vakantiewoningen. Bovendien creëert een vakantiepark veel nieuwe kansen voor de Westlandse economie.

Luxe vakantiebungalows in het groen

In de huidige opzet wordt gedacht aan duurdere recreatiewoningen voor particuliere eigenaren die in een duinlandschap en parkachtige omgeving komen te staan. In de plannen gaat het om kleinere, luxe bungalows, verborgen in het groen. Permanente bewoning is bij deze woningen niet toegestaan. Het huidige verkoop- en informatiecentrum van De Westlandse Zoom krijgt in deze opzet de functie van een kleinschalige centrumvoorziening Uitgangspunt is dat de bewoners van de recreatiewoningen met name ook gebruik zullen maken van de bestaande voorzieningen in het dorp.

Onderzoek en overleg

OBWZ onderzoekt nu of het plan past binnen de beleidsvisies van Gemeente Westland en Provincie. Naar verwachting kan in het eerste kwartaal van 2016 een volgende stap in de ontwikkeling van de plannen worden gezet.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.