Van Mierlo ontwikkelt eerste woonbuurt in Park Sonnehoeck

By 24 september 2015 Nieuws
Vogelvlucht van Mierlo - De Ranken

Van Mierlo ontwikkelt eerste woonbuurt in Park Sonnehoeck
Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling is als winnaar geselecteerd uit zeven partijen die een voorstel hebben ingediend voor de invulling van de eerste woonbuurt. Het was de eerste aanbesteding die OBWZ doet en de kwaliteit van de inzendingen was erg hoog.

Dorpse sfeer
Het plan ‘De Ranken’, zoals Van Mierlo de eerste fase in Park Sonnehoeck noemt, heeft een dorpse sfeer. Onder meer de grote variatie in woningtypen in Hollandse stijl en de individuele koperskeuzemogelijkheden voor de woningen in het plan waren voor OBWZ reden om te kiezen voor deze projectontwikkelaar.

Kleinschalige woonbuurt met dorps karakter
Van Mierlo ontwikkelt voor ‘De Ranken’ 41 rijwoningen en twee geschakelde villa’s: een kleinschalige woonbuurt met een groen en landelijk karakter. De woningen, ontworpen door Van Egmond Totaal Architectuur, hebben een dorps karakter met een rijke detaillering. Van Mierlo werkt met het SMAAK-concept: kopers krijgen zelf de vrijheid om hun woning naar eigen voorkeur samen te stellen, zowel in de gevel als in de plattegrond. Variatie zit ook in de diverse beukmaten. De woningen hebben de ingang aan de kant van de Poeldijkseweg of aan de ecologische zone. Sonnehoeck is de enige druivenkwekerij in Nederland met een monumentenstatus. De historische druivenmuren en de karakteristieke poort in de muur krijgen een prominente plek in deze eerste woonbuurt.

Planning start verkoop
De woningen zullen naar verwachting dit najaar in verkoop gaan. Via www.parksonnehoeck.nl en www.facebook.com/parksonnehoeck houden we op de hoogte over ontwikkelingen in dit project. Van Mierlo komt binnenkort met uitgebreide informatie over haar plan naar buiten.

Achter de schermen van Poeldijkerhout
In de tussentijd wordt ook bij OBWZ achter de schermen hard doorgewerkt aan het plan. Het nieuwe bestemmingsplan zal naar verwachting in december door de gemeenteraad worden vastgesteld en medio februari 2015 in werking treden. Het bouwrijp maken van de locatie wordt momenteel voorbereid. Gemeente Westland vernieuwt het asfalt aan het Groenepad, aan de zuidzijde van het plangebied.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.