Volle kracht vooruit in Poeldijk Dorp

By 20 april 2016 Nieuws
Poeldijk-Dorp-Blok-C-DEF
Ondertekening overeenkomst Poeldijk Dorp

Afgelopen week hebben we in gesprek met een aantal bewoners van Poeldijk Dorp overeenstemming bereikt over wat laatste punten. We kunnen nu op volle kracht vooruit met de rest van de ontwikkeling en de realisatie!

Voor de volgende fase in Poeldijk was een uitwerkingsplanprocedure gestart. Deze is nu vervangen door een bestemmingsplanprocedure voor het hele gebied tot aan de kerk. Op het uitwerkingsplan zijn zienswijze ingediend. Deze worden meegenomen in de bestemmingsplanprocedure en zodoende beantwoord. Planning is dat het bestemmingsplan eind van dit jaar onherroepelijk zal zijn.

Begin april tekenden OBWZ en projectontwikkelaar BPD een overeenkomst voor de nieuwe fase in Poeldijk Dorp. In totaal komen er nog circa 120 woningen in het dorp, waarvan er ruim 70 in elk geval door BPD ontwikkeld gaan worden.

Het plan behelst diverse woningtypen: van rijwoningen en herenhuizen tot twee-onder-een-kapwoningen en twee-onder-een-kapbungalows. Stuk voor stuk statige huizen met veel mooie details. Als eerste komen dit voorjaar de rijwoningen en tweekappers aan het water op de markt. De andere woningen, waaronder de bungalows op het eiland, zullen later dit jaar snel volgen. Naar verwachting start de bouw van deze woningen begin 2017.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.