Volop activiteit in De Duinen in Monster

By 10 juli 2015 juli 14th, 2015 Nieuws
Schermafbeelding 2015-07-13 om 16.30.20

In Monster is de verkoop van de kavels in Schelpenduin gestart. Vrije kavels of, als u dat wilt, kavels met bebouwing. Op de website www.schelpenduin.nl ziet u enkele woningen die Van Leent Bouwbedrijf speciaal voor deze locatie heeft ontworpen. Binnenkort zullen meer woningtypes worden aangeboden.De eerste gesprekken met belangstellenden lopen.

Aanleg infrastructuur
Tegelijk wordt de aanleg van riolering, bouwstraten en het verbreden van het water voorbereid. Naar verwachting start de uitvoering van deze werkzaamheden in het derde kwartaal van 2015 en worden die afgerond voor het eind van dit jaar.

Speeltuin in de wijk
De eerste fase van De Duinen, Santhorsthof, is voor een groot deel al bewoond; veel kinderrijke gezinnen hebben hun plek in dit stukje Monster gevonden. in overleg met de eerste bewoners is een ontwerp gemaakt voor een speeltuintje met speeltoestellen, zo veel mogelijk gemaakt van natuurlijk materiaal. Waar het kan wordt ook bij de inrichting gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen in het gebied. En zoals het hoort in duingebied, ligt er onder en rondom de speeltoestellen speelzand.De speelplek komt te liggen tussen Santhorsthof en Schelpenduin en zal naar verwachting in augustus/september gerealiseerd worden.

Uitwerkingsplan
Het uitwerkingsplan heeft ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen worden door de gemeente behandeld en afhankelijk hiervan past OBWZ het plan aan. Het aangepaste plan wordt vervolgens door het college van B&W vastgesteld en ligt dan vervolgens zes weken ter inzage. Indien er geen bezwaren worden ingediend, treedt het uitwerkingsplan in werking en kunnen dit jaar de omgevingsvergunningen voor bouwplannen afgegeven worden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.