Barbara-Wassenaar

Projectdirecteur Barbara Wassenaar ontwikkelt vanuit de klantvraag

Barbara Wassenaar is Projectdirecteur van de Westlandse Zoom. 

“Bij OBWZ is het mijn taak om de oude plannen van De Westlandse Zoom marktgericht te maken. Met andere woorden:om te zorgen dat er draagvlak is voor de nieuwbouw bij omwonenden, stakeholders en potentiële kopers.”

“Mijn motto: praat met mensen die al op een locatie wonen of dat overwegen te gaan doen. Ik ga er zelf niet wonen, dus zoek ik in klankbordgroepen contact met mensen die daadwerkelijk binding hebben met een plek. Ik vraag ze wat ze willen, wat ze missen en waar ze blij van worden. En dat werkt. We hebben twee onherroepelijke bestemmingsplannen in Poeldijk. Er waren nauwelijks bezwaren op de plannen ingediend. En ik kan je vertellen, dat is heel bijzonder als je midden in een bestaand dorp nieuwbouw ontwikkelt.”

Barbara geniet elke keer weer van de bijeenkomsten. “Soms komen mensen heel gespannen binnen. Als ze merken dat ik écht luister en daar waar mogelijk wensen inwillig, dan draaien ze heel snel bij. Laatst moest ik een planuitleg geven bij de gemeenteraad. De klankbordgroep stond letterlijk achter me op de tribune om de plannen te steunen. Dit soort dingen maakt mijn werk leuk!”