Park Sonnehoeck: afrondende fase van een mooie woonbuurt

Woonbuurt De Ranken is bijna gereed. De bewoners van de laatste ‘Hollandse Huizen’ hebben de sleutel inmiddels in ontvangst genomen. Het resultaat van de woonbuurt is in ontwikkeling, het wordt ontzettend mooi!

Nu de wijk bijna klaar is worden de speelplekken ingericht. Zo komen er drie plekken in de wijk voor kinderen van 0-6 jaar: de eerste net om de hoek van Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, de tweede in De Ranken 2 en de laatste in De Ranken 3. Dwars door Park Sonnehoeck loopt de 25 meter brede ecologische zone die de kust met natuurgebied Midden-Delfland verbindt. Veel groen en water dus direct in de woonomgeving, inclusief een rijke flora en fauna. Park Sonnehoeck is dé plek om avontuurlijk te kunnen spelen. Én veilig, want de wijk wordt autoluw.

Langs de gehele zone loopt een fietspad is het hier heerlijk kunt fietsen én prettig en rustig kunt recreëren. Vanuit Kwintsheul kunt u mooie fiets-, wandel- en boottochten maken door het weidse polderland en De Glazen Stad. Ook de duinen en het strand zijn binnen het kwartier te bereiken.

Het rijksmonument Sonnehoeck is ‘buurman’ van de nieuwbouwlocatie Park Sonnehoeck.

Het is een levend monument dat deze locatie een duidelijke meerwaarde geeft. Druivenkwekerij Sonnehoeck zet de nieuwe wijk op de kaart. Park Sonnehoeck ontleent overduidelijk zijn naam aan de historische kwekerij. De aanwezigheid van authentieke gebouwen of zelfs een monument geeft meer sfeer aan een nieuwbouwwijk. OBWZ is dus blij dat de locatie Sonnehoeck centraal staat in de wijk. De oude fruitkwekerswoning en de druivenkassen zijn bepalend geweest voor de opzet van de eerste woonbuurt van het project, met de naam De Ranken.