Transformatie naar een levendige kern

Tussen de dorpskern en het water van de Gantel ligt Poeldijk Dorp. Waar eerder kassen en bedrijven waren gevestigd, staat nu een gezellige Westlandse woonwijk met een diversiteit aan woningen: appartementen, rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen, bungalows en vrijstaande huizen ook is er een plek gecreëerd voor een volwaardige supermarkt. De nieuwbouw in Poeldijk Dorp heeft het dorp veranderd en verrijkt: met de nieuwbouw hebben zich ook weer veel jonge mensen en gezinnen in het dorp gevestigd. Er is een hoop leven in de brouwerij! 

Het dorp verjongt

Poeldijk is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De komst van vele nieuwe mensen hebben het dorp een goede impuls gegeven. Want alle voorzieningen als supermarkt en scholen zijn hier in de buurt. Voor winkeliers betekent de komst van nieuwe bewoners extra klandizie.  

Naast de ontwikkeling van de dorpskern, werkte OBWZ ook continu aan de inrichting van de openbare ruimte. Waar dat kon deden we dat graag met omwonenden of nieuwe bewoners. Het initiatief van de wijk om mee te denken heeft, naast alle andere speelplekken, geleid tot een prachtige speeltuin. Ook heeft het vaarwater een prominentere plek in de wijk gekregen, en is het mogelijk een bootje aan te leggen.   

Projectstatus: Uitverkocht, definitieve inrichting woonwijk in het eerste kwartaal van 2022. Daarnaast staat de aanleg  van het haventje ook voor het eerste kwartaal 2022 op de planning.   

Op de hoogte blijven van nieuwe gebiedsontwikkelingen in het Westland