Tan Quach brengt al het werk in kaart

Tan is de Werkvoorbereider van de Westlandse Zoom

Gemeente Westland is hard in ontwikkeling! Veel kasgebieden krijgen een nieuwe bestemming voor woongebied. Om deze plannen te realiseren is het belangrijk ze vast te leggen en te bespreken met verschillende stakeholders. Daar gaat veel meet- en tekenwerk aan vooraf. Van de exacte coördinaten van kavels die in de contracten komen te staan. Tot speeltuinen moeten precies op de juiste plek in de openbare ruimte komen te staan.

Niet alleen bebouwing wordt in kaart gebracht. Juist ook voor de groengebieden worden plannen gemaakt. Daar is bijvoorbeeld genoeg ruimte voor open water nodig voor de opvang en verwerking van regen- en polderwater. Ook ondergronds wordt veel in kaart gebracht. Het is belangrijk om precies te weten waar de drinkwater- en  rioleringstelsels moeten komen.   Of wat te denken van de kabels voor elektra, telefonie, internet, enz. Onmisbaar in ieder huis.

Om alles goed vast te leggen maak ik tekeningen. Alle verschillende werken worden in kaart gebracht en op elkaar ingepast. Als werkvoorbereider zorg ik ervoor dat alle tekeningen verwerkt worden. Wanneer al het werk uiteindelijk klaar is, geeft het een erg voldaan gevoel om dan bijvoorbeeld door de ontwikkelde gebieden te fietsen waar we met ons allen hard aan gewerkt hebben. Wetende dat er zoveel mensen dagelijks gebruik van maken.