Participatie

Denk mee over de deelgebieden Achter de Duinen

Als omwonende en bewoner(s) van Monster, en als belangstellende van het gebied Achter de Duinen krijgt u de mogelijkheid om met de stedenbouwkundigen mee te denken over de deelgebieden, via een zogenaamd participatietraject. Wij nodigen u graag uit uw kennis over en uw wensen voor het gebied in de toekomst met ons te delen. De kwaliteiten die het gebied zo bijzonder maken, zoals het groen, het water, het aangrenzende duingebied en de recreatieve verbindingen zijn zo optimaal mogelijk in het masterplan beschreven en onderdeel van de toekomstvisie. Een aantal deelgebieden is al in procedure, in ontwikkeling of in aanbouw.

Voor de overige deelgebieden worden de structuurvisies en uitwerkingen de komende jaren opgesteld:

Madewater

In voorbereiding / structuurvisie / participatie start in 2024

Westmade-Noord – Optiflor

In voorbereiding / toekomst participatie

Westmade-Zuid

In voorbereiding / toekomst participatie

Schelpenpad

In voorbereiding / toekomst participatie

Thema’s in participatie

In het gebied tussen Monster en de zuidrand van Den Haag wordt een groen woon- en leefgebied ontwikkeld: Achter de Duinen. Hier verrijzen circa 2.000 nieuwbouwwoningen in een omgeving die aansluit op de bestaande natuur. De bewoners genieten van nabijheid tot duinen, strand en zee, met volop ruimte voor recreatie en ontspanning.

Stedelijke ontwikkeling

Typen en ontwerp van de woningen

Landschap, natuur & recreatie

Inclusief water en speel- en vrije tijd voorzieningen

Ontsluiting & verkeer

Bereikbaarheid, veiligheid etc

Aanmeldformulier

Ik meld me graag aan als deelnemer voor de participatiebijeenkomst van het volgende deelplan / de volgende deelplannen (komt u met uw partner, dan kunt u beiden individueel aanmelden).

Infomarkt

Tijdens de infomarkt op woensdag 25 september kunt u kenbaar maken of u in de toekomst (het eerste participatietraject voor Madewater start in het najaar van 2024) deel wilt nemen aan de participatiebijeenkomst(en). Bent u de 25e verhinderd, dan kunt u zich via deze website aanmelden voor het participatietraject.

Participatietraject

Participatie biedt de mogelijkheid voor u als omwonende, toekomstige bewoner van het plangebied, ondernemer of bewoner van Monster mee te denken over specifieke thema’s, om te komen tot een gedragen visie voor het deelgebied Madewater.