Aanleggen speelplekken in De Ranken

By 13 mei 2020 Kwintsheul

De afgelopen weken zijn in de nieuwe wijk De Ranken de laatste stappen gezet om de wijk definitief in te richten. Een wijk met zoveel gezinnen, daar moet gespeeld kunnen worden. In De Ranken komen in totaal maar liefst 4 speelplekken. Nu alle woningen zijn opgeleverd en er bijna geen bouwverkeer meer is, is het tijd om ze aan te leggen.

Als eerste de Ecozone

De meest in het oog springende speelplek is toch wel de Ecozone. Het groene lint met water dat de wijk verbindt. Komende weken wordt er ingezaaid. Ook komen er leuke speelelementen over en langs het water zoals stapstenen, een houten knuppelpad, een pontje en een bruggetje. Alles begint met de grondwerkzaamheden voor de aanleg van de exacte contouren van de watergang.

Speelplekken volgen

Eind deze maand is de aannemer voor de aanleg van de overige speeltuinen bekend. Dat betekent dat  half juni wordt gestart met de aanleg van de speeltuinen. Zodra hier een definitieve planning van is laten we dat weten.

De actuele werkzaamheden op een rij

  • Grondwerkzaamheden voor de aanleg van de exacte contouren van de watergang;
  • Aanleg van een schelpenpad op het talud langs Ranken 3;
  • Speelelementen over en langs het water zoals stapstenen, een houten knuppelpad, een pontje en een bruggetje;
  • Aanleg van een schelpenpad achter de Historische Druivenkwekerij Sonnehoek met twee bankjes. En de speelelementen klauterkeien en een netbrug;
  • De taluds worden ingezaaid;
  • Het planten van de wilgentunnel én de bomen gebeurt in het najaar.

Weinig overlast verwacht

Na al het zware bouwverkeer van de laatste maanden wordt er bij de aanleg van het groen en de speelplekken geen grote overlast verwacht. Voor de aanleg van de speeltuinen wordt er af en toe een wegvak afgesloten, maar het doorgaande verkeer kan blijven plaatsvinden.