Bouw eerste woningen in Westmade-Noord gestart

By 4 september 2023 oktober 2nd, 2023 Achter de Duinen Monster, Nieuws

Vanaf deze zomer worden circa 500 nieuwe woningen gebouwd in Westmade-Noord in Monster. Wethouder Michiel Ferwerda van de gemeente Westland, sloeg op woensdag 30 augustus de eerste paal van het eerste project dat wordt gebouwd in Westmade-Noord: Duyn. In Duyn komen elf royale woningen langs de Haagweg in Monster, op een steenworp afstand van de duinen. De tien twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning waren razendsnel uitverkocht.

Op 18 januari 2023 verklaarde de Raad van State het bestemmingsplan voor Westmade-Noord in Monster onherroepelijk. Dat betekende definitief groen licht voor de nieuwe woonwijk tussen de Haagweg, Oorberlaan en Plaats Langeveld.

Woensdagmiddag 30 augustus sloeg de wethouder op het bouwterrein nabij de Haagweg, de eerste paal de grond in met een professionele heistelling. Het event was een feestje voor de kopers en betrokken partijen, en had als thema ‘strand’. Naast hapjes, drankjes en vers schepijs was er ook een DJ die voor de beachvibes zorgde.

Bekijk hier het foto- en videoverslag van deze feestelijke middag

Reden voor feestje
“In een tijd waarin het niet meer vanzelfsprekend is dat nieuwbouwprojecten kunnen worden uitgevoerd, is Duyn het eerste project binnen Westmade-Noord dat ook echt van start gaat. Kopers van het project Duyn hadden dus reden voor een feestje, want zij zullen eind volgend jaar al naar een gloednieuwe woning kunnen verhuizen,” laat Mahler Vastgoed weten.

Foto (links):
V.l.n.r.: Gerhard Zijderveld (Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom), John Reijm (Valkenburg Bouw), Max Mahler (Mahler Vastgoed Ontwikkeling), Michiel Ferwerda (wethouder Bouwen en gebiedsontwikkeling Westland), Twan Mahler (Mahler Vastgoed Ontwikkeling). (Foto: Mahler Vastgoed)

“Nieuwbouwproject Duyn is erop gericht om te onthaasten en de mens weer de verbinding met en waardering voor de natuur terug te geven: op een steenworp afstand van Duyn liggen aan ene kant de duinen van Monster en aan de andere Madestein, één van de grootste groen- en recreatiegebieden van Den Haag.”

Duurzaam
Duyn zelf draagt bij aan een groenere omgeving door de inzet van zonnepanelen en luchtwarmtepompen. Duyn krijgt tien twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning. Deze laatste wordt bovendien met karakteristiek rieten dak uitgevoerd. Omdat de kavels ruim zijn, beschikken de woningen over flinke tuinen, een ruime berging en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De woningen zijn bijna allemaal gelegen aan water.

Snel uitverkocht
Twan Mahler, eigenaar van Mahler Vastgoed Ontwikkeling, snapt heel goed waarom de woningen snel waren uitverkocht: “Genieten is makkelijk op deze plek, daarom vonden wij deze locatie zo aantrekkelijk om te ontwikkelen. De duinen liggen op loopafstand van de woningen en je fietst zo naar Kijkduin en Scheveningen.”