Feestelijke start bouw De Blauwe Kreken Fase 2 in Poeldijkerhout

By 15 september 2022 Poeldijkerhout

Met een geweldig knalmoment gaf wethouder Michiel Ferwerda van de gemeente Westland dinsdag 13 september het startsein voor de bouw van De Blauwe Kreken fase 2 van BPD | Bouwfondsgebiedsontwikkeling op de bouwlocatie in Poeldijkerhout. Deze mijlpaal werd met alle kopers van De Blauwe Kreken feestelijk gevierd. Aannemer Ouwehand is verantwoordelijk voor de bouw van de 51 woningen.

Fase 2 van de Blauwe Kreken bestaat uit woningen met een heel eigen karakter, passend bij de andere woningen die zijn gebouwd in dezelfde buurt. De Blauwe Kreken ligt op vijf minuten fietsen van het centrum van Poeldijk. De sfeer wordt onder meer bepaald door de fraaie dorpse architectuur en de kreekjes met veel water en groen. In de Blauwe Kreken worden in meerdere fases circa 250 woningen gerealiseerd.

Op het gebied van duurzaamheid presteren de nieuwbouwwoningen hoog. De woningen krijgen een individuele warmtepomp en zonnepanelen. Duurzaamheid is zeker in deze tijden erg belangrijk voor de toekomstige bewoners. Met een duurzaam nieuwbouwhuis zal je energierekening natuurlijk minder hoog uitvallen. De Blauwe Kreken bestaat uit een breed palet aan koopwoningen met rijwoningen in diverse groottes en daarnaast enkele twee-onder-één-kap woningen.

Poeldijkerhout is in trek. De Blauwe Kreken fase 1 is inmiddels klaar, fase 2 is nu in aanbouw. De bouw van Fase 3 start op korte termijn. De verkoop van fase 4 start eind september. In deze fase worden weer woningen in allerlei prijsklassen aangeboden, van rijwoning tot vrijstaande woning. Deze zijn allemaal duurzaam en voldoen aan de groenverklaring.