Informatieavond ontwerpbestemmingsplan Watergat

By 22 oktober 2021 november 16th, 2021 De Nieuwe Duinvallei

4 november 2021 informatieavond

Het ontwerp Bestemmingsplan ‘Watergat Monster’ ligt momenteel ter inzage. Wilt u daar meer over weten, dan bent u van harte welkom op de informatieavond op 4 november in het kantoor van Ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom. Medewerkers van gemeente Westland, BPD en OBWZ zijn op de avond aanwezig om een toelichting te geven op het bestemmingsplan.

 

Informatieavond Ontwerp Bestemmingsplan ‘Watergat Monster’
Datum Donderdagavond 4 november 2021
Tijd U bent welkom tijdens een van de tijdsloten van 30  minuten tussen 19:00 – 20.00 uur, aanmelden is verplicht via info@obwz.nl
Locatie Kantoor Ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom, Haagweg 33 in Monster
Aanmelden Aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden door het sturen van een e-mail naar info@obwz.nl ovv. Informatieavond Watergat en het tijdslot van uw voorkeur, doet u dat aub voor maandag 1 november.
Ruimtelijke Plannen https://www.gemeentewestland.nl/ruimtelijke-plannen/bestemmingsplannen-in-procedure.html
Ter inzage 15 oktober 2021 – 25 november 2021

 

De aanloop naar het bestemmingsplan

Gemeente Westland, Ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom (OBWZ) en BPD zijn al lange tijd bezig met de planvorming voor ‘Watergat Monster’, het gebied naast de strandopgang Molenslag in Monster. Zowel organisaties als Stichting Duinbehoud en de provincie Zuid Holland, als ook omwonenden hebben met OBWZ en BPD Gebiedsontwikkeling meegedacht over manieren om kwaliteit toe te voegen aan deze bijzondere plek.

Het resultaat van het ontwerpproces is een uniek plan waarbij er op een verantwoorde manier een evenwichtig woonmilieu wordt gecreëerd in een hersteld duinlandschap. Het is ontworpen met oog voor flora en fauna. Grenzend aan de Solleveldduinen worden de duinen uitgebreid en een nieuw woonmilieu ingepast. De verschijningsvorm van de woningen, de materialisatie en de landschappelijke inpassing vormen één geheel. Het gaat om maximaal 130 nieuw op te richten woningen. BPD ontwikkelt het plan onder de naam De Nieuwe Duinvallei. Meer informatie over het ontwikkelplan kunt u vinden op www.denieuweduinvallei.nl.

Aanmelden voor de informatieavond is verplicht

In verband met de geldende coronaregels én om te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in het gebouw zijn, is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden is mogelijk door het sturen van een e-mail naar info@obwz.nl ovv informatieavond Watergat en het gewenste tijdslot. Doet u dat aub voor 1 november 2021.

Bij klachten vragen wij u thuis te blijven, conform nationaal geldende coronaregels.

  1. 19.00 – 19.30u
  2. 19.45 – 20.15u
  3. 20.30 – 21.00u