Passantenhaven Poeldijk Dorp geopend door wethouder Michiel Ferwerda

By 1 juni 2022 juni 6th, 2022 Nieuws, Poeldijk

Op woensdag 1 juni opende Michiel Ferwerda, de nieuwe wethouder Openbare Ruimte & Gebiedsontwikkeling van de gemeente Westland op feestelijke wijze de nieuwe passantenhaven aan de Poeldijksevaart in de wijk Poeldijk Dorp. Met het doorknippen van een lint werd de haven symbolisch overgedragen aan de bewoners van de nieuwe wijk, die waren uitgenodigd om de opening mee te vieren. De oplevering van het haventje betekent voor Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) tevens de afsluiting van de realisatie van Poeldijk Dorp.

Acht jaar geleden werden de eerste ideeën voor Poeldijk Dorp in samenspraak met een klankbordgroep van bewoners en organisaties uit Poeldijk ontwikkeld. Vanuit diverse denkrichtingen werd een plan gemaakt waarbij water en groen, openbare ruimte, ontmoeting, spelen en het verbinden van de Voorstraat en riviertje de Gantel centraal stonden. De Poeldijksevaart was de meest logische plek om de verbinding te maken met het centrum, omdat hier lang geleden een watergang heeft gelegen. Nu worden het water en de straat wederom verbonden met het centrale pleintje in de Voorstraat.

Nieuw centrum van Poeldijk
Poeldijk Dorp ligt tussen de Gantel en het centrum van Poeldijk. Het karakter van de wijk en de sfeer van de knusse, moderne dorpsstraatjes zorgt voor een goede aansluiting op het historische centrum van het dorp. Gerhard Zijderveld (directeur OBWZ): ‘’Wij zijn ontzettend trots op de architectuur en de diversiteit van de woningen, de inrichting van de openbare ruimte en het nieuwe haventje in Poeldijk Dorp. In de haven zijn geen vaste ligplaatsen, maar kunnen bewoners en dagjesmensen aanleggen. We hopen dat de Poeldijksevaart met de haven dé centrale plek van de wijk zal worden, waar jong en oud elkaar op en rondom het water tegenkomen.’’ De wijk bestaat uit een mix van woningen: van appartementen, rijwoningen en herenhuizen tot twee-onder-een-kapwoningen, patiowoningen en vrijstaande villa’s. In 2020 zijn de laatste woningen opgeleverd. Op dit moment is de commerciële ruimte onder appartementencomplex Het Gantel Huys nog beschikbaar voor horeca.

Bekijk hier het videoverslag.