Buiten leven in De Kreken

Deelgebied De Kreken is een groene en kinderrijke buurt in het noordoosten van Poeldijk. Hier kunt u dorps wonen met alle voorzieningen in de buurt en sfeervolle kreekjes overal in het plan. Diverse scholen, sport- en spelfaciliteiten en verenigingen voor jong en oud zijn op loopafstand. Naar het strand en de grote natuurgebieden Madestein en De Uithof met een scala aan recreatiemogelijkheden fietst u in slechts enkele minuten. In De Kreken woont u heerlijk buiten, maar u bent ook zo op de uitvalswegen en in het centrum van Den Haag.

De Groene Kreken in jaren ’30 stijl
Een deel van De Kreken is al gerealiseerd: rond Dr Ter Haarlaan ziet u een mix van eengezinswoningen, ruime twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s in een klassieke jaren ’30 stijl. Projectontwikkelaar BPD noemt deze buurt De Groene Kreken. In het derde kwartaal van 2015 komen hier opnieuw twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in verkoop.

Vrije kavels met een huis naar uw idee
Naast de woningen van De Groene Kreken ligt een aantal vrije kavels in verschillende formaten. Hierop kunt u een woning helemaal volgens uw eigen wensen (laten) bouwen. Van klassieke notariswoning tot kleinschalige levensloopbestendige bungalow. Er is van alles mogelijk.

Groen wonen in Poeldijkerhout
Aansluitend aan het bestaande dorp, tussen de Dr Weitjenslaan, Dijkpolderlaan, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en  Verburghlaan, wordt de nieuwe woonbuurt Poeldijkerhout ontwikkeld. Poeldijkerhout krijgt een groen karakter met ruime tuinen, veel openbaar groen en sfeervolle kreekjes. Hier zullen in een aantal fasen zo’n 180 woningen worden gebouwd  van verschillende types. Het plan omvat voornamelijk rijwoningen, maar er komen ook twee-onder-een-kapwoningen en een aantal vrijstaande huizen. Door een deel van de wijk zullen sfeervolle kreekjes lopen. Langs de Paul Captijnlaan komt een brede groene bufferzone die als parkje wordt ingericht. Ook in de wijk komt een ecologische zone van circa 25 meter breed.

Eerste nieuwe huizen te koop in 2016
Eind november 2015 selecteert OBWZ een projectontwikkelaar en is duidelijk hoe de eerste circa 60 woningen eruit komen te zien. Het plan zal in elk geval diverse woningtypen bevatten, van rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen. De start verkoop hiervoor zal in het voorjaar van 2016 zijn. Daarop vooruitlopend bereiden we het bouwrijp maken van de locatie momenteel voor. U kunt de ontwikkelingen op de voet volgen op de Facebook-site www.facebook.com/poeldijkerhout.