Groen wonen in Poeldijkerhout

Aansluitend aan Poeldijk, tussen de Dr Weitjenslaan, Dijkpolderlaan, Paul Captijnlaan, Nieuweweg en Verburghlaan, ontwikkelt OBWZ Poeldijkerhout. Een hele nieuwe wijk met een groen karakter: ruime voor- en achtertuinen, veel openbaar groen, speelplekken én twee parken.

Ontwikkelingsbedrijf de Westlandse Zoom is de gebiedsontwikkelaar van dit gebied waar in totaal zo’n 500 woningen worden gerealiseerd. De verschillende buurten worden gefaseerd aangelegd.

Interesse in nieuw woningaanbod, schrijf u hier in voor de nieuwsbriefBlijf op de hoogte van de werkzaamheden

Woningen in aantocht in Poeldijkerhout

Deze wijk in aanbouw kenmerkt zich door het Westlandse, dorpse woonmilieu, waar grote behoefte aan is. De ontwikkeling  kent een gefaseerde aanpak. Er komen nog veel meer woningen aan. In totaal worden er zo’n 500 woningen gebouwd. Als gebiedsontwikkelaar bouwt en verkoopt OBWZ zelf geen woningen , dat doen de projectontwikkelaars.

Heeft u interesse in de verkoop van de volgende fase van Poeldijkerhout? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief en bekijk onderstaande planning.

Op de planning: 

 • Project Van Buyten (Fase 2) Ontwikkelingscombinatie Van Mierlo-Novaform ontwikkelt project Van Buyten.
  • In fase 2 komen 27 herenhuizen in diverse verschijningsvormen en groottes. Alle woningen zijn verkocht.  De bouw van Fase 2 is in volle gang. Vanaf november 2023 worden de woningen opgeleverd.
 • Project De Blauwe Kreken (fase 3 en 4) BPD Gebiedsontwikkeling ontwikkelt De Blauwe Kreken.
  • Fase 3 met pal aan het water 21 nieuwe vrijstaande en geschakelde villa’s. Stuk voor stuk duurzaam. De verkoop is in volle gang, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De koopsommen starten vanaf  € 724.850,- v.o.n. De bouw is gestart in het voorjaar van 2023 en te volgen via een livecam.
  • De verkoop van De Blauwe Kreken Fase 4 met een brede keuze aan grondgebonden woningen is in volle gang. De koopsommen starten vanaf  € 479.850,- v.o.n. De bouw is in de zomer van 2023 gestart.
 • Project Oliviers Kreek Eekhout Projecten ontwikkelt in Poeldijkerhout project Oliviers Kreek.
  • Oliviers Kreek bestaat uit stijlvolle, riante hoek- en diverse typen tussenwoningen met ruimte voor 1 of 2 auto’s op eigen terrein. De koopsommen starten vanaf circa € 489.500,- v.o.n. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De zelfbouw kavels aan vaar­water zijn intussen verkocht.

We gaan hier niet meer weg …

Waarom kies je voor wonen in Poeldijkerhout, wat vind je mooi aan de nieuwe wijk en waar zie je ook verbeterpunten. Wij vroegen het aan een van de bewoners van het eerste uur. Melissa Slinger woont sinds 2018 met haar man Tim en drie kinderen: Dani (12), Lieke (10) en Enzo (1) in een tussenwoning in deelplan De Hoven (fase 1) in Poeldijkerhout. Zij vertelt ons enthousiast waarom zij destijds vanuit Loosduinen gekozen heeft voor wonen in de Westlandse Zoom.

Fijn wonen in Poeldijk

Poeldijk is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Dichtbij en in het centrum zijn nieuwe huizen gebouwd die het dorp een impuls geven: veel jonge gezinnen komen graag in de gezellige dorpskern. In Poeldijkerhout woont u heerlijk buiten, aan de noordoostzijde van Poeldijk. Tegelijkertijd bent u ook zo op de uitvalswegen en in het centrum van Naaldwijk, Wateringen, Den Haag en Rijswijk.

De toenemende populariteit zorgt voor een groter voorzieningenaanbod. Voor de dagelijkse boodschappen gaat u naar de ambachtelijke winkels of de supermarkt in het dorp. Ook scholen, kinderdagverblijven en verenigingen varen wel bij de groei van Poeldijk.

Volop mogelijkheden voor sport en recreatie

Houdt u van sporten, dan zit u in Poeldijk goed: sportpark Verburch heeft overdekte hallen en mooie velden om bijvoorbeeld te handballen, voetballen, tennissen, turnen of fitnessen. Zelfs jeu de boulen kunt u hier! Het dorpse karakter van Poeldijk ziet u ook terug in de vele (sport)verenigingen. De scouting, ideaal voor ondernemende en avontuurlijke kinderen, is gevestigd op een steenworp afstand van Poeldijkerhout. Beweegt u liever in de buitenlucht, ook dan zijn er veel opties: binnen een kwartier fietst u naar de duinen en het strand of bijvoorbeeld het Haagse recreatiepark Madestein.

Parken, groene loper, water

In Poeldijkerhout is groen een gegeven. Nergens in het Westland is een nieuwe woonwijk met zoveel groenkwaliteit in de openbare ruimte. Het Krekenpark is intussen gerealiseerd. Vanaf het Krekenpark komt er een groene loper richting de Paul Captijnlaan. Langs deze laan komt het Heuvelpark waar volop kan worden gecreëerd. En dan te bedenken dat ook het strand, park Madestein en Ockenburgh ook om de hoek zijn. In de woonhoven komen verschillende kleinere speelvoorzieningen voor de kleintjes.

Het Krekenpark
Dit is een park waar altijd wat te beleven is. Het is een ideaal park om mensen uit de buurt te leren kennen, te spelen, hard te lopen of gezellig met de buren aan de picknickbank te zitten. Er is een voetbalveldje, een uitdagende glijbaan en een kabelbaan. Daarnaast is het water heel spannend voor de wat oudere kinderen: via stapstenen kun je het water oversteken. Ook kan er gevaren worden.

De Groene Loper
Deze groene zone langs de verschillende woonhoven verbindt het Krekenpark met het Heuvelpark.

Het Heuvelpark
Op dit moment vindt de aanleg van het nieuwe Heuvelpark langs de Paul Captijnlaan plaats. Het Heuvelpark maakt net als het Krekenpark onderdeel uit van ‘’de groene long’’ van Poeldijkerhout. Dit zijn groene (park)zones in de wijk die met elkaar verbonden zijn waar bewoners en bezoekers kunnen verblijven en elkaar ontmoeten. Bij het ontwerp van het park is ingezet op sporten en bewegen voor jong en oud. Met sportieve routes, een beweegboulevard maar er komen ook uitzichtplekken, wandelpaden, een spider(klim)net en verblijfsplekken bij het water en zitjes. Lees hier het interview met de bedenker van het Heuvelpark: Landschapsarchitect Marnix Tavenier.

Poeldijk populair bij de Romeinen

Bij het bouwrijpmaken van een locatie laat OBWZ vaak archeologisch onderzoek doen. Zo ook destijds in Poeldijk-Noord, in wat wij Poeldijkerhout hebben genoemd. Vooral uit de Romeinse tijd zijn sporen gevonden. Dit gebied werd in de eerste drie eeuwen van onze jaartelling voor het eerst in de geschiedenis al dicht bewoond.

Over de geschiedenis en opgravingen in Poeldijkerhout en De Groene Kreken, is destijds een boekje gemaakt, in de eerste plaats voor de nieuwe bewoners van het gebied. De ene kant van het boekje ‘Spoorzoeken in Poeldijk’ is geschreven voor kinderen, draait u het boekje om dan ziet u ‘Sporen uit de Romeinse tijd’ met informatie voor volwassenen. Woont u (binnenkort) in Poeldijkerhout of in de directe omgeving en wilt u een boekje ontvangen? Stuur dan een mail naar info@obwz.nl met uw verzoek en uw adresgegevens.

U kunt het boekje ook online bekijken.